Meet the Energy Leaders: Aart van Veller; Founder & CCO Vandebron

08 juni 2017 | 12:40 - 8 juni 2017 | 13:40
plaats: FACULTEIT 3ME, ZAAL B
door Communication TNW

Ter inspiratie van wetenschappers, beleidsmakers, ondernemers en studenten organiseert het Delft Energy Initiative een gastlezing van Aart van Veller getiteld: "Empower the Consumer".

Het bijwonen van de lezing is gratis, het registreren is verplicht. U kunt dit doen via dit formulier.

De lezing gaat over het versnellen van de energie transitie met in het middelpunt de consument.

Als mede-oprichter en partner van Vandebron – en vele andere duurzame initiatieven - laat Aart zien dat je met ondernemerschap impact kan maken en het economische systeem van binnenuit kunt veranderen.

Aarts ambitie en enthousiasme zorgen voor positieve energie en inspiratie om het vandaag en morgen anders te doen. Duurzaamheid gaat niet over minder, maar over anders. Met behoud van levenskwaliteit de dingen net even anders aanpakken en zo meer plezier halen uit alles wat je doet.

Na een bezoek aan het noordpoolgebied in de lente van 2007, onder leiding van ervaren poolreiziger Marc Cornelissen, startte Aart op zijn 22e zijn eerste duurzame onderneming. Dit leidde er toe dat hij in 2010 voor het eerst, en als jongste persoon, in de Trouw Top100 (lijst met 100 meest invloedrijke duurzame Nederlanders) belandde. In 2011 werd hij door het World Economic Forum (WEF) benoemd tot ‘Young Global Shaper’, gevolgd door een persoonlijke uitnodiging begin 2012 om als jongste Nederlander deel te nemen aan de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos.

Momenteel richt Aart zich op de groei van het nieuwe energiebedrijf Vandebron, dat het voor alle huishoudens in Nederland mogelijk maakt om hun energie rechtstreeks te kopen van onafhankelijke duurzame producenten, zonder tussenkomst van een traditioneel energiebedrijf. Vandebron wordt daarmee ook wel de Airbnb van energie genoemd en zorgt ervoor dat duurzame energie meer rendabel wordt zonder dat de consument er meer voor betaalt.

Meer informatie over Energy Leaders