Officiële opening Battery Lab bij RID

30 maart 2017 door Communication TNW

Op 6 april wordt bij het RID het Battery Lab van Radiation, Science & Technology officieel geopend. Het nieuwe laboratorium vormt een geavanceerde faciliteit voor het onderzoek naar en testen van huidige en toekomstige batterijsystemen en daaraan gerelateerde elektrochemische apparaten.

Het Battery Lab is uniek in Nederland. Alle onderzoeks- en testfaciliteiten zijn gecombineerd om tegemoet te komen aan de toenemende behoeften aan allerlei soorten nieuwe batterijen. Het laboratorium is ontworpen voor uiteenlopende doelen, van de opslag van hernieuwbare energie tot batterijen met een hoge energiedichtheid voor elektrische voertuigen en elektronica.

Combinatie met unieke infrastructuur van RID

Het batterijenonderzoek wordt gecombineerd met de unieke infrastructuur van het RID (inclusief operando XRD en neutronendiepteprofilering, neutronendiffractie en halfgeleider-NMR).

In het laboratorium worden diverse coating- en prepareertechnieken toegepast, er is apparatuur voor celassemblage, en er zijn zowel standaard als unieke testsystemen. Zo is er een elektrospray-eenheid in een handschoenkast, en Scanning Electrochemical Microscopy wordt gekoppeld aan een atoomkrachtmicroscoop.


Naam auteur: Communication TNW
© 2017 TU Delft

Metamenu