Nieuws

geen nieuws berichten beschikbaar

OYSTERStralingsbescherming opleidingen

Reactor Instituut Delft

Het Reactor Instituut Delft (RID) is samen met de afdeling Radiation, Science & Technology (RST) al meer dan 50 jaar het Nederlandse kenniscentrum voor aan straling gerelateerd onderzoek en onderwijs. Met onze kennis en expertise leveren we een belangrijke bijdrage aan fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek.

Onderzoek energie, materialen en gezondheid
Het onderzoek richt zich op verschillende terreinen, zoals duurzame energie, materialen en gezondheid, zowel internationaal als nationaal. Denk bijvoorbeeld aan onderzoek op het gebied van zonnecellen en batterijen en medische isotopen voor diagnose en behandeling van kanker.

Kernreactor en faciliteiten
Het RID beheert een unieke onderzoeksfaciliteit: een kernreactor. Het is een kleine zwembadreactor (2 MW). De reactor is niet gemaakt om energie te leveren, maar dient als neutronen- en positronenbron voor onderzoeksinstrumenten. Daarnaast zijn er radiochemische laboratoria. Het RID is expert in veilig omgaan met straling. Via consulten en cursussen op alle niveaus delen we deze kennis.

OYSTER
We investeren voortdurend in betere meetmethoden en onderzoekstechnieken. De komende jaren zal dit met het programma OYSTER (Optimized Yield - for Science, Technology & Education - of Radiation) in een stroomversnelling raken. De Delftse onderzoeksreactor wordt een stuk preciezer en breder inzetbaar waardoor de reactor nog beter voldoet aan vragen vanuit de wetenschappelijke wereld en vanuit de markt.

Samenwerkingsmogelijkheden en diensten
Direct naar:

Impressie van bezoeken door scholieren aan het RID


Klik hier voor een totaal overzicht van filmpjes
Naam auteur: Suzan Derks
© 2017 TU Delft

Metamenu