Infocentrum

Jaarverslag OYSTER 2015 (Engelstalig)

 

 

Jaarverslag OYSTER 2014 (Engelstalig)

 

 

 

 

 

 

 

Jaarverslag OYSTER 2013 (Engelstalig)

 

 

 

 

 

 

 

Mededeling milieu-effect-rapportage OYSTER. Schriftelijke mededeling van de voorgenomen activiteiten binnen het programma OYSTER.

RTVWest - Interview met Bert Wolterbeek over het 50 jarig jubileum van de Hoger Onderwijs Reactor in Delft

 

Delftse Post - Interview met Bert Wolterbeek en Andr√© Groenhof over het 50 jarig jubileum van de Hoger Onderwijs Reactor in Delft en een blik in de toekomst met de uitvoering van het programma OYSTER.  

 

Reportage: Jarig RID kijkt vooruit.

 

OYSTER Brochure - OYSTER is het project waarmee de onderzoeksreactor een stuk preciezer en breder inzetbaar wordt. De in de reactor opgewekte neutronen worden met OYSTER door een element met vloeibaar waterstof gekoeld, geremd en 'stuurbaar' gemaakt in bundels. Hierdoor ontstaan nieuwe en betere meetmethodes waarmee het zelfs mogelijk wordt real time de productie van materialen en voedingsstoffen te volgen. In deze brochure kun je meer lezen over de toepassingen en de verbeteringen na OYSTER. 

 

Jaarverslag OYSTER 2012 (Engelstalig)

 

Microsferen met holmium voor behandeling van leverkanker - interview met Menno Blaauw en Frank Nijsen (UMC). Bij het Universitair Medisch centrum (UMC) Utrecht is de eerste fase afgerond van een innovatieve behandeling van leverkanker met microsferen waarin geactiveerd holmium-166 is opgenomen. Het bestralen van de microsferen vindt plaats bij het Reactor Instituut Delft (RID). De therapie die een vorm is van radio-embolisatie is erop gericht de tumoren van binnenuit te bestrijden. 

 

 

Forse investering in toponderzoek Delft
Nieuwsbericht van rijksoverheid: Forse investering in toponderzoek Delft, 20-01-2012
Het kabinet geeft met 38 miljoen euro een extra impuls aan de Hoger Onderwijs Reactor van de TU Delft. Dat heeft staatssecretaris Zijlstra vrijdag 20 januari bekend gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2017 TU Delft

Metamenu