Bacheloropleidingen

De Faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) verzorgt de volgende Bachelor of Science opleidingen:

Life Science & Technology 

In de opleiding Life Science & Technology draait het om de levende cel: de bouwsteen van alle organismen, of dat nu bacteriën, planten, dieren of mensen zijn. Dankzij fundamenteel onderzoek leren we steeds beter begrijpen hoe de cel is opgebouwd en hoe processen die zich in de cel afspelen leiden tot bijvoorbeeld gezondheid en ziekte van het hele organisme. Molecular Science & Technology

De chemici en chemisch technologen van de toekomst staan door de groei van de wereldbevolking en afname van natuurlijke reserves voor grote uitdagingen. Door fundamenteel onderzoek te doen komen zij meer te weten over de structuur en eigenschappen van moleculen. Deze kennis leidt dankzij toegepast onderzoek tot technologische innovatie. De opleiding Molecular Science & Technology  biedt je een unieke combinatie van fundamenteel én toegepast chemisch onderzoek. 

 

Nanobiology 

Nanobiologie is een relatief nieuw onderzoeksveld op het grensvlak van (nano)natuurkunde, biologie en geneeskundig onderzoek. De opleiding Nanobiology is daarom ook met name geschikt voor studenten die een sterke interesse hebben in zowel natuurkunde als biologie. Nanobiology is dus een uitdagende opleiding, vooral geschikt voor nieuwsgierige studenten. De opleiding is een samenwerking tussen de TU Delft en het Erasmus Universitair Medisch Centrum (Erasmus Universiteit Rotterdam)

 

Technische Natuurkunde 

Ingenieur worden en tegelijk leren hoe de wereld om je heen in elkaar zit. Dat is het leuke van de opleiding Technische Natuurkunde. Tijdens deze opleiding richt je je op intrigerende natuurkundige verschijnselen zodat je ze kunt gebruiken voor praktische toepassingen. Kwantummechanica, nanotechnologie, computersimulaties,
energieconversie, elektronenbundels, enzovoort.

 

Dubbele bachelor Technische Natuurkunde/Technische Wiskunde

Aan de TU Delft kun je de opleidingen Technische Wiskunde (TW) en Technische Natuurkunde (TN) combineren. Elk jaar van je opleiding volg je de reguliere vakken bij TW en TN. Je krijgt op deze manier de kans om twee bachelordiploma’s te behalen.

Naam auteur: Communication TNW
© 2017 TU Delft

Metamenu