Minoren en keuzevakken van faculteit Technische Natuurwetenschappen

Alle bacheloropleidingen aan de TU Delft zijn ingericht volgens de major/minor-structuur. Lees meer over Minoren en keuzevakken.

Wat is een minor?

Een minor is een samenhangend geheel van vakken ter grootte van 30 EC, oftewel een half jaar in je studie. Sommige minors kun je altijd kiezen ongeacht de opleiding die je volgt; andere minoren zijn alleen bestemd voor bachelorstudenten van specifieke opleidingen. In het minoraanbod TU Delft 2016/2017 zie je welke minoren je kunt volgen met je opleiding.

De TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Leiden hebben afgesproken dat in minors waar studenten van verschillende studierichtingen aan mee mogen doen, in de maand mei gegarandeerd 30% van de plekken beschikbaar is voor elkaars studenten. Kijk op de site van Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit Rotterdam voor het minoraanbod.
Let er echter op dat Rotterdam je niet zal toestaan meer dan 15 EC per jaar aan studiepunten te behalen. Aanvullende vakken moeten van andere universiteiten komen. Een goed alternatief voor econometrie of economie vind je in Amsterdam.

Je kunt met een minor ook schakelen naar een master die anders niet zou aansluiten. Daarnaast kun je een interessant vakkenpakket kiezen van een andere universiteit in Nederland (bijvoorbeeld in 3TU-verband) of het buitenland. En het is mogelijk je extra te verdiepen in de studie waar je al mee bezig bent.

Maak je geen gebruik van het bestaande minoraanbod, dan kun je een zogenaamde ‘vrije minor’ aanvragen bij de examencommissie van je opleiding. Het aanvraagformulier vind je op Soorten minors.  

Ga je een minor volgen?

Hieronder vind je meer informatie over:

Ga je een minor volgen van TNW? 

Centrale aanmelding: 

  • Minor Communication Design for Innovation
  • Minor Educatie Let op: de inschrijving voor deze minor sluit op 8 mei 2016.
  • Minor Modern Physics

Study Abroad

Study Abroad LST/MST

exchange-tnw@remove-this.tudelft.nl / schildwacht@remove-this.edufwn.leidenuniv.nl

Study Abroad TN/NB

exchange-tnw@remove-this.tudelft.nl

LET OP:  de interne aanmeldingsdeadline voor de minor Study Abroad 2016-2017 is februari 2016.

Vrije of individuele minoren TNW

Je vraagt advies van een docent of coördinator over de samenhang en zwaarte van je pakket. Leg je keuze minimaal 2 maanden van tevoren voor aan je examencommissie met het daarvoor speciaal bedoelde Formulier Aanvraag Goedkeuring Vrije Minor.

De volgende minoren kun je alleen volgen met voorkennis in het vakgebied en als vrije minor. Je kunt voor informatie contact opnemen met de coördinatoren.

Advanced LST 

W.R.M.Schlaman@remove-this.tudelft.nl 

Advanced MST

P.J.E.vanDooren@remove-this.tudelft.nl 

Verdiepende minor Nanobiologie

Martine Jaegle (minor-nb@remove-this.tudelft.nl)

Verdiepende minor Natuurkunde 

G.J.Broekman@remove-this.tudelft.nl 

 

 

Naam auteur: Communication TNW
© 2016 TU Delft

Metamenu